Investiciono zlato +381 63 189 3366  info@investicionozlato-gm.rs

Otkup zlata+381 63 189 3366  info@investicionozlato-gm.rs

1 unca srebra – Kanadski javorov list

* Načini plaćanja: gotovina, plaćanje putem računa, mobilno bankarstvo, kreditne kartice.
* Cena proizvoda svakih 5 minuta prilagođena je berzanskoj ceni.

Kanadski srebrni javorov list jedan je od najpopularnijih srebrnjaka kovan od strane Kraljevske kanadske kovnice i jedan od najpopularnijih novčića od čistog srebra na svetu.

Opis

Opis

Srebrni javorov list predstavljen je 1988. godine i danas izgleda gotovo isto kao i kada je prvi proizveden. Na prednjoj strani ovog prekrasnog srebrnog novčića prikazan je profil kraljice Elizabete II, godina proizvodnje i nominalna vrednost novčića. Na poleđini je prikazan nacionalni simbol Kanade- javorov list. Takođe možete videti podatke o čistoći srebra (99,99%) i ime zemlje porekla (Kanada). Dizajner novčića je Valter Otto.

Od 2014. godine, obe strane medalje imaju dodatne linije u pozadini. Jedinstvenost širine i dužine linija daje ovom novčiću karakterističan izgled i stvara lagani difraktogram koji je specifičan za ovaj novčić.

Srebrni javorov list ima mnoge jedinstvene bezbednosne karakteristike koje potvrđuju autentičnost novčića kanadskog javorovog lista i sprečavaju falsifikovanje. Na primer, na poleđini možemo pronaći mikrogravirani javorov list. U sredini ove oznake, vidljive ispod povećala, nalazi se godina novčića.

Naziv 1 unca srebra – Kanadski javorov list
Ukupna težina 31.11g
Čistoća 999/1000
Težina plemenitog metala 31.1035g
Zemlja porekla Kanada
Proizvođač Royal Canadian Mint

Go to Top