Postoji nekoliko načina za kupovinu zlata. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Na vama je samo koju ćete izabrati.

Jednokratna kupovina zlata
Za jednokratnu kupovinu zlata potrebna je određena suma novca za koju dobijate zlato odgovarajuće vrednosti. Na primer, možete uložiti 2.100 EUR u zlatne poluge od 50 grama.

Koje su prednosti jednokratne kupovine?

Posebno niska cena.

Nedostaci uključuju činjenicu da nema diversifikacije rizika – lako se može dogoditi da kupite zlato u pogrešno vreme. Naravno, nemaju svi priliku da ulože paušalno visok iznos.

Koje alternative da izaberete, ako vam jednokratna kupovina ne odgovara?

Pokušajte nešto od sledećeg:

Postepena kupovina u malim količinama
Postepena kupovina zlata nudi mogućnost kontinuiranog ulaganja u male količine zlata. Na primer, kupite zlatne poluge od jednog grama. Koja je prednost? Čak i manji štediše mogu sebi priuštiti kupovinu zlata. Faktor odvraćanja mogao bi da bude i do deset odsto viša cena.

Štednja u zlatu
Funkcioniše ovako: neka finansijska sredstva pošaljete na račun kompanije koja kupuje zlatne poluge kada postoji dovoljna količina novca potrebna za kupovinu. Pitanje je da li se ovaj sistem razlikuje od štednje novca u banci i da li se na kraju isplati.

Postepena kupovina zlata
Postepeni kupovina zlata je karakteristika naše kompanije. U zavisnosti od vašeg trenutnog finansijskog potencijala postepeno kupujete zlato. Ali ne radi se o štednji kao u prethodnom slučaju. Svako plaćanje koje izvršite, kupujete deo zlatnih poluga po trenutnoj ceni. Dobijate nisku cenu kao pri jednokratnoj kupovini, ali ova opcija vam omogućava da kupujete zlato u manjim količinama.

Moze Vas zanimati

Kategorije proizvoda