Investiciono zlato +381 63 189 3366  info@investicionozlato-gm.rs

Otkup zlata+381 63 189 3366  info@investicionozlato-gm.rs

Klasicni zlatnici

 • 10 austrijskih franaka – 4 florina

  $0.00

  Zlatni florin i franak, poznat i pod nazivom Austrijski zlatni gulden je austougarski zlatnik kovan od 1870. do 1891. s ciljem usklađivanja mase i čistoće austrijskih zlatnika s zlatnicima ostalih zemalja koje su činile Latinsku monetarnu uniju. Postoje i zlatni florini/franci s ugraviranom godinom 1892., ali radi se o “restrike” zlatnicima koji se još uvek povremeno kuju, ali zbog tradicije se uvek stavlja 1892. godina.

  View product
 • 10 austrijskih kruna

  $0.00

  Zlatna kruna (Gold crown, Kröne, Korona ili Corona) je austrijski zlatnik koji se kuje od 1892., kada je Austro-ugarsko carstvo uvelo zlatni standard. Ovi zlatnici su zamenili guldene koji su kovani do 1891. i imaju mnogo sličnosti s njima.

  View product
 • 10 francuskih franaka

  $0.00

  Ovaj francuski zlatnik kovan je za vreme vladavine Napoleona III, tako da se na njemu nalazi lik ovog vladara. S ciljem usklađivanja mase i čistoće francuskih zlatnika s zlatnicima ostalih zemalja koje su činile Latinsku monetarnu uniju ovaj zlatnik ima standardizovane mere i specifikacije. Ovi zlatnici su kovani u razdoblju od 1854 do 1860 godine.

  View product
 • 10 mađarskih franaka – 4 forinte

  $0.00

  Ovaj mađarski zlatnik kovan je u periodu između 1880. i 1890. godine te nosi nominalnu vrednost od 10 franaka, odnosno 4 forinte. Na licu zlatnika nalazi se grb Kraljevine Mađarske s krunom Sv. Stepana, dok je na naličju lik cara Franca Jozefa.

  View product
 • 10 mađarskih kruna – dukat anđelaš

  $0.00

  Ovaj mađarski dukat popularno se naziva i “Dukat anđelaš” zbog prikaza dva anđela koji okružuju grb Kraljevine Mađarske na licu zlatnika. Za razliku od austrijskih dukata Franc Jozef, anđelaši su se zadnji put kovali pre više od stotinu godina, zbog čega su relativno retki u poređenju s austrijskim dukatima.

  Nominalna vrednost ovog zlatnika je 10 kruna te se naziva i “Dukat petak”.

  View product
 • 10 nizozemskih guldena

  $0.00

  View product
 • 10 ruskih rubalja

  $0.00

  Ovaj ruski zlatnik kovan je između 1897. i 1911. godine i ima nominalnu vrednost od 10 ruskih rubalja. Na jednoj strani je dvoglavi ruski orao sa krunom, dok je na drugoj strani lik Nikolaja II, poslednjeg cara Rusije.

  View product
 • 100 austrijskih kruna

  $0.00

  Zlatna kruna (Gold crown, Kröne, Korona ili Corona) je austrijski zlatnik koji se kovao od 1892. godine, kada je Austro-Ugarska uvela zlatni standard. Ovi zlatnici su zamenili guldene koji su kovani do 1891. godine i imaju mnogo sličnosti sa njima. Najveća prednost ovih velikih zlatnika za investitore je ta što su po gramu čistog zlata jeftiniji od dukata Franca Jozefa i Bečke filharmonije od jedne unce i drugih zlatnika iste veličine.

  View product
 • 100 turskih kurush-a

  $0.00

  Pošto ovi zlatnici dolaze iz naše kupovine i zbog starosti obično nisu u idealnom stanju, prodajemo ih po berzanskoj ceni zlata, što ih čini najjeftinijim zlatom po gramu koje imamo u ponudi. Takođe, ovi zlatnici su zbog upotrebe izgubili nekoliko miligrama na težini, što će biti uključeno u popust pri prodaji svakog pojedinačnog zlatnika.

  View product
 • 100 turskih kurush-a Ataturk

  $0.00

  View product
 • 20 austrijskih franaka – 8 florina

  $0.00

  Zlatni florin i franak, poznat i pod nazivom Austrijski zlatni gulden je austougarski zlatnik kovan od 1870. do 1891. s ciljem usklađivanja mase i čistoće austrijskih zlatnika s zlatnicima ostalih zemalja koje su činile Latinsku monetarnu uniju. Postoje i zlatni florini/franci s ugraviranom godinom 1892., no radi se o “restrike” zlatnicima koji se još uvek povremeno kuju, ali zbog tradicije se uvek stavlja 1892. godina.

  View product
 • 20 austrijskih kruna

  $0.00

  Zlatna kruna (Gold crown, Kröne, Korona ili Corona) je austrijski zlatnik koji se kuje od 1892., kada je Austro-ugarsko carstvo uvelo zlatni standard. Ovi zlatnici su zamenili guldene koji su kovani do 1891. i imaju mnogo sličnosti s njima.

  View product
 • 20 belgijskih franaka

  $0.00

  Belgijski zlatnik kovan u periodu od 1870. do 1882. godine. Na licu se nalazi lik belgijskog kralja Leopolda II, dok je na naličju prikazan grb Kraljevine Belgije.

  View product
 • 20 francuskih franaka

  $0.00

  View product
 • 20 italijanskih lira

  $0.00

  Italijanski zlatnik kovan u periodu od 1879. do 1897. godine s nominalnom vrednosti od 20 talijanskih lira. Na jednoj strani zlatnika nalazi se grb nekadašnje Kraljevine Italije, dok je na drugoj strani lik kralja Umberta I. Na starijim zlatnicima moguće je naći i lik njegovog prethodnika, Viktora Emanuela II.

  View product
 • 20 mađarskih kruna – dukat anđelaš

  $0.00

  Ovaj mađarski dukat popularno se naziva i “Dukat anđelaš” zbog prikaza dva anđela koji okružuju grb Kraljevine Mađarske na licu novčića.

  Za razliku od austrijskih dukata Franc Jozef, anđelaši su se zadnji put kovali pre više od stotinu godina, zbog čega su relativno retki u poređenju s austrijskim dukatima.

  Nominalna vrednost ovog zlatnika je 20 kruna te se naziva i “Dukat desetak”.

  View product
 • 20 švajcarskih franaka – Helvetia

  $0.00

  Prekrasni švajcarski zlatnik koji se još naziva i “Goldvreneli” kovan je u periodu od 1897. do 1949. godine. Na licu zlatnika nalazi se stilistički prikaz Helvetije, mitološke žene koja simbolizuje utelovljenje Švajcarske Konfederacije, dok se na naličju nalazi švajcarski grb.

  Zlatnik ima novinalnu vrednost od 20 švajcarskih franaka te je jedan od popularnijih klasičnih zlatnika u Evropi.

  View product
 • 5 holandskih guldena – Wilhemina

  $0.00

  Holandski zlatnik s licem kraljice Holandije Wilhemine i nominalnom vrednosti od 5 guldena.

  View product
 • 5 ruskih rubalja

  $0.00

  Ovaj ruski zlatnik kovan je u periodu između 1897. i 1911. godine te ima nominalnu vrednost 5 ruskih rubalja. S jedne je strane prikazan dvoglavi ruski orao s krunom, dok je na drugoj strani lik Nikolaja II, poslednjeg cara Rusije.

  View product
 • Britanski sovereign (različite godine)

  $0.00

  Britanski zlatni suveren jedan je od najpoznatijih zlatnika u svetu. Kraljevska kovnica kovala ga je u različitim varijantama od 1489. godine, a mnoge starije verzije imaju veliku numizmatičku vrednost. Sa nominalnom vrednošću od jedne funte, kovan je od 1817. godine, kada se britanska vlada odlučila i za papirne novčanice od 1 funte. Pomalo je neobično što u prvim godinama kovanja zlatni vladar nije bio popularan u javnosti. Naime, ljudi su preferirali papirne novčanice jer ih je bilo lakše nositi u većim količinama, pa je vlada morala zakonom ograničiti štampanje novčanica malih apoena kako bi britanski suveren zaživio. Kasnije je cilj postignut i ovaj zlatnik je postao visoko cenjen u međunarodnoj trgovini, što je olakšalo posao britanskim trgovcima širom sveta.

  View product

Go to Top